APELSINŲ IR MORKŲ SRIUBA

2012-6-27

Sriubos nauda pasaulyje tikrai niekas neabejoja. Variacijų taip pat galima atrasti begales – nuo tradicinių lietuviškų barščių, iki deginančių iki skausmo liežuvį. Šiandienai pagaminau labai švelnaus skonio ir labai nesudėtingą sriubą kurios pagrindas yra morkos ir sąlyginai nedidelis kiekis apelsinų sulčių. Patiekalas turėtų įtikti kiekvieno skoniui.

Pradedame įprastai – puode storu dugnu apkepiname vieną didelį smulkintą svogūną kol šis suminkštės. Kai tai nutiks į puodą keliauja vienas kilogramas nuskustų ir smulkiai supjaustytų morkų. Kepiname viską ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, uždengtu dangčiu, kad morkos lengvai suminkštėtų.

Išverdame vieną litrą vištienos sultinio. Supilame jį į apkepintas morkas, pagardiname pipirais ir druska. Užverdame viską ir į šį mišinį įmetame apie pusę nulupto apelsino ŽIEVELĖS. Verdame apie 20 minučių, arba kol morkos taps minkštutėlės. Ištraukiame apelsino žievę ir sutriname sriubą blenderiu. Išspaudžiame į vidų dviejų apelsinų sultis, užverdame dar kartą – ir viskas.

Patiekti kartu su šviežiom petražolėm. Skonis labai lengvas, šiek tiek saldus. Tai puikus įvadinis patiekalas.

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *